עולם שלם של מזונות - מה ההבדל?

 

פעם חטיף היה עוגיה ומזון היה כופתאה. היום עולם התזונה נהיה עשיר יומגוון יותר. בואו נעשה סדר בשיטות הייצור של המזון לכלב ולחתול שלנו.


שימורים

הדור הראשון של מזון משומר לחיות מחמד הגיע לשוק בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת: חברת Ken-L-Ration, שניצלה את העלות הנמוכה של בשר סוסים, פיתחה את מזון לכלבים המשומר הראשון. זו הייתה יריית הפתיחה לתעשיית המזון המעובד לחיות המחמד.

יתרונות:

  • טעים יותר ומריח טוב יותר לכלב.
  • הרטיבות הטבעית של השימורים מועילה לבריאות הכלב (הגוף מקבל נוזלים הנדרשים לקיום בריא)
  • משמין פחות
  • יעיל לחיות מחמד עם קשיי לעיסה ושיניים.
  • חיי מדף מאד ארוכים.

חסרונות:

  • אחוז גבוה של רטיבות מוביל לכמות האכלה גבוהה.
  • כמות האכלה גבוהה = יקר להאכלה באופן קבוע.

 שימוש עיקרי: מזונות משלימים לכלבים וחתולים. נפוץ כמזון רפואי 


 

מזון יבש

במהלך מלחמת העולם השנייה נוצר מחסור באלומניום ונייר, אך הביקוש למזון תעשייתי לחיות מחמד נותר גבוה. חברות הדגנים הבחינו ברווחיות הגבוהה בתחום והחלו להתעניין בייצור מזון לחיות מחמד מתת-מוצרים ושאריות תבואה שנותרו. למרות שפותח בהתבסס על מחשבה של נוחות ורווח, הוא לא רע כפי שזה נשמע. הלכה למעשה, כלבים וחתולים מתקיימים על מזון יבש כבר עשרות שנים עם תוכלת חיים הכפולה מזאת שמצפה להם בטבע. 

יתרונות:

  • עקב ערך אנרגטי גבוהה, כמות ההאכלה נמוכה.
  • זול להאכלה.
  • כמות האכלה נמוכה משמעותה פחות אריזות, ומשמעות פחות אריזות = פחות זיהום סביבתי.
  • נטול כמעט לחלוטין מריח.
  • קל לנקות את אזור ההאכלה.
  • חיי מדף ארוכים.
  • מלא ומאוזן בכל מנה.

חסרונות:

  • משמין - כמות הגבוהה של הפחמימות מביאה עימה כמות גבוהה של סוכר.
  • כמות גבוהה של סוכר מביאה עימה חוסר איזון של סוכרים בדם ועל כן מעלה את הסבירות לסכרת.
  • מעלה חשש לסיבוכים רפואיים שהיו בסבירות נמוכה לפני כן, כגון היפוך קיבה ומגוון אלרגיות.
  • מרגע פתיחת השק, המזון מתחיל להתחמצן ולאבד מערכו התזונתי, מהטעם ומהריח.
  • על אף הטענה שהכופתאות מסיעות לניקוי השיניים, הלכה למעשה הפחמימות מתיישבות מעל השן ובכך מסייעות באופן אקטיבי ליצירת עששת.

שימוש עיקרי: מזונות מלאים ומאוזנים

למגוון מזונות יבשים הטובים יותר


 

Cold Press

על אף הדמיון הרב למזון יבש, הלחיצה הקרה (מבטיחים שזו פעם אחרונה שנקרא לו כך בעברית) הנו מזון רך יותר, ובריא הרבה יותר מכיוון שאינו עובר תהליך של אקסטרוזיה** בטמפרטורה גבוהה. Cold Press מיוצר בטמפרטורה נמוכה השומרת על חלק ניכר מאות ערכים. תהליך הייצור משלב ערבוב עדין של כלל הרכיבים ואז לוחץ אותם לכופתאות. לבסוף מתקבלות כופתיות נוחות הדומות למזון היבש, אבל רכות יותר והרבה יותר מזינות.

 **אקסטרוזיה: בשיטה זו חומרי הגלם מהם מיוצר המזון עוברים ייבוש ובישול ובטמפרטורות מאוד מאוד גבוהות (יכולות להגיע גם ל 220 מעלות צלזיוס) למשך פרקי זמן קצרים. 

יתרונות:

  • נעכלות גבוהה - בטכנולוגית Cold Press הכופתאות לא טופחות בקיבת הכלב ובמקום הן מתפרקות במהירות ובטבעיות.
  • ערכים תזונתיים רבים נשמרים במבנה הטבעי שלהם.
  • מכיוון שיש הרבה יותר ערכים תזונתיים טבעיים, כך נדרשים פחות ויטמינים ומינרלים סינטטים ("פרמיקסים") הגורמים לאלרגיות הלא רצויות.
  • אידיאלי לכלבים פעילים - מכיוון שCold Press עשיר יותר, אנו נדרשים להאכיל כ-30% פחות בהשוואה למזונות היבשים ועל כן פחות מעמיס על מערכת העיכול. 
  • בעל חיי מדף, ללא צורך בקירור. 
  • כמות האכלה נמוכה = פחות אריזות, ומשמעות פחות אריזות: פחות זיהום סביבתי.

 

חסרונות:

  • למרות שזול יותר מהאכלה טבעית, יקר יותר ממזון יבש
  • טעימות מוטלת בספק. 
  • חיי מדף קצרים יותר ממזון יבש. 
  • הפחמימות לא עוברות תהליך עיבוד ממושך ועל כן בעלי חיים רבים לא יעכלו טוב מזון Cold Pressed. 
  • למרות ההסתמכות על טמפרטורה נמוכה, בפועל רכיבי בשר על פי חוק חייבים לעבור תהליך עיבוד אגרסיבי בטמפרטורה גבוהה. כלומר, הרכיבים היחידים שעוברים תהליך עיבוד עדין הנם הירקות והפחמימות.

 שימוש עיקרי: מזונות מלאים לכלבים וחתולים 


 

מיובש בהקפאה

העתיד כבר כאן! תהליך ייחודי בו מקפיאים את המזון ובאמצעות לחץ אטמוספרי גבוה מפרידים בין מוצקים לנוזלים. בפועל מקבלים מזון טבעי לחלוטין, עם כל הערכים הטבעיים, אבל ללא הרטיבות, ובלי הרטיבות - המוזן נשמר באופן טבעי לאורך זמן. בנוסף, הטעמים מתעצמים ומקבלים תזונה עשירה ומאד טעימה.

 

 

יתרונות:  

  • טעימות מאד גבוהה! המתוק הוא מתוק, הבשר הוא בשרי.
  • ויטמינים ומינרלים נשארים שלמים וטבעיים.
  • מרקם רך יותר.
  • כמויות האכלה נמוכות.
  • כמות האכלה נמוכה = פחות אריזות, ומשמעות פחות אריזות: פחות זיהום סביבתי.

 חסרונות:

  • יקר! תהליך ייצור מזון מיובש בהקפאה צורך הרבה חשמל וציוד יקר, ועל כן תהליך הייצור אינו זול. 

 

שימוש עיקרי: חטיפים, מזונות לגזעים קטנים וחתולים.

קישור לסדרת החטיפים המיובשים בהקפאה


 

יבוש באוויר חם

מוצרי מזון המיובשים באוויר חם עוברים תהליך עדין, בו מייבשים את המזון בתנורי ענק בטמפרטורה נמוכה מ-100 מעלות, עד אשר כמות הלחות ירדה מתחת לרף סיכון המספקת חיי מדף ארוכים. מכיוון שלא חוצים טמפרטורה גבוהה, כמו באפייה, אנו נשמור על חלק ניכר מהערכים התזונתיים ועל טעימות גבוהה.

 

יתרונות:

  • טעימות גבוהה
  • חיי מדף ארוכים
  • עשיר בערכים תזונתיים - שומר על אחוז גבוה מהערכים התזונתיים המקוריים. 
  • חלבון באיכות גבוהה.
  • נוח לשמירה ואחסון

 

חסרונות:

  • עלות - עשוי להיות יקר. רכיבים איכותיים ותהליך הייבוש מקפיצים את עלות הייצור.
  • קשה לאמוד כמויות האכלה ועל כן יש לחשש לסטייה משמעותית במתן הערכים הנדרשים.

שימוש עיקרי: בעיקר חטיפים המיובשים באוויר חם (כגון חטיפי בשר).

  קישור לחטיפים המיובשים באוויר חם 

 


 

תזונה טבעית

בעקבות החלטת הרגולטור, מזון RAW לא חוקי לשווק בישראל ועל כן פותח שוק של תזונה טבעית מבושלת - תזונה 100% טבעית שעוברת תהליך חימום המצמצם את כמות החיידקים עד לאפס. מזונות טבעיים כמו אלו נמצאים עמנו כבר מעל לעשור והוכיחו את הערך המוסף שהם לבריאות הכלבים והחתולים שלנו. 

יתרונות:

  • עשיר במינרלים וויטמינים. 
  • פחות צואה לאסוף.
  • אנרגיה חיונית וזמינה לכלב.
  • טעימות גבוהה
  • שמירה על בריאות הפה והשיניים.
  • מגוון חלבונות ופחמימות איכותיים.
  • כמויות האכלה קטנות יותר מבהשוואה לפחיות שימורים.

 חסרונות:

  • איכות של חומרי הגלם בישראל מוטלת בספק ועל כן חשוב לבדוק עם הספק מהיכן מגיעים חומרי הגלם (נקודתית לוודא שהבשר אינו מוכשר ועל כן כמות הנתרן נמוכה)
  • לא ניתן לקבוע שמזון טבעי מלא ומאוזן ועל כן יש להאכילו בנוסף למזון מלא אחר. 
  • חיי מדף מוגבלים
  • יקר יותר ממזונות יבשים.

 שימוש עיקרי: מזון משלים לכלבים וחתולים.

 קישור למזונות הטבעיים


 

תזונה ביתית

אם הגעתם עד כאן, ואתם חסידי התזונה הביתית לכלב ולחתול שלכם, הכלב שלכם הרוויח!  אתם אולי עובדים קשה יותר, אבל בוודאות חיית המחמד שלכם מקבלת צלחת מלאה באהבה בכל ארוחה. כולנו מסכימים שלחברים על ארבע שלנו מגיע הטוב ביותר, גם אם זה דורש מאיתנו להתעורר ב-4 בבוקר כדי להביא את הבשר הכי טרי מהקצב, לטחון, להוסיף ירקות ופחמימות, ואז להגיש בצלחת בצורת לב.

 

יתרונות

  • ניתן לייצר טרי יום-יום, ועל כן הערכים התזונתיים הם תמיד הגבוהים ביותר.
  • אם חיית המחמד שלכם סובלת מאלרגיות, תזונה ביתית עשויה לפתור זאת באמצעות הפרדת רכיבים בעיתיים מהתזונה.
  • אתם שולטים ברכיבים! הכוח בידכם לתזונה נטולת משמרים, חומרי טעם וריח, פרמיקסים, הורמונים וכל מה שאתם לא הייתם אוכלים בעצמכם. 

 

חסרונות:

  • קשה לאזן את הארוחה: חובה לבנות תפריט עם תזונאי מוסמך.
  • מומלץ לערוך בדיקות דם מדי תקופה כדי לוודא שלא, בטעות, החסרתם ערך חשוב.
  • חיי אחסון קצרים באופן משמעותי.
  • עשוי להיות יקר יותר באופן משמעותי מכל תזונה אחרת.

 

שימוש עיקרי: כל פעם שתרצו לתת לכלב שלכם את הטוב ביותר 🙂

צרו עימנו קשר להתייעצות ואיך להתחיל

 

דלג לתוכן מרכזי